Mer och bättre kraft

Nu tävlar företagen i superlativ när det gäller sina nya batterier till handmaskiner. Alla märken uppdaterar och förbättrar konstant och utvecklingen går rasande fort.

Nu släpper Milwaukee sitt nya M12 High Output batteri som i jämförelse ska ge 25 procent mer effekt och 25 procent lägre värmeutveckling än sina föregångare i RedLithium-serien.

Överbelastningsskydd, cellövervakning, urladdningsskydd, kemikalieresistent och funkar utan förlust ned till -20 grader C med mera.


Ett batteri – många märken

Ampshare – Powered by Bosch heter en ny så kallad batteriallians som nu utökats till 25 verktygsmärken för proffsanvändare.

Det handlar alltså om en batteristandard där samma batteri passar till alla maskiner inom alliansen, oavsett fabrikat.

Ampshare är ett system för 18V:s maskiner och bygger på Bosch:s Professionalbatterier som tillverkats i samma utförande sedan 2008 och alltså fortfarande är kompatibla.

Totalt rör det sig om över 300 maskiner som nu ”lirar” med varandra inom en rad olika arbetsområden och med det gemensamt att de är tänkta för proffs.

Varumärken.
Tillsammans täcker batteriallianserna Ampshare och CAS 58 olika varumärken.

Ett flertal märken är inte helt kända i Sverige, men förutom Bosch finns åtminstone Wagner, Rothenberger, Lena och PerfectPro i svenska butiker för att nämna några.

Gillar du inte de här maskinerna så kanske CAS (Cordless Alliance System) passar bättre; Även detta en batteriallians riktad mot proffsanvändare och här är det Metabo-batterier som ligger till grund.

Även denna sammanslagning har växt och uppgår nu till 33 olika varumärken och bland namnen märks Steinel, Hellermann Tyton, Holmatro och förstås Metabo själva.