Det är en drog som jag absolut borde gå på avgiftning för. Och det är att läsa kommentarer. Men det är så irriterande underhållande att jag helt enkelt inte kan sluta.

Denna gång föll min kvällsaktivitet på ett inlägg om att flera fackliga organisationer ansluter till konflikten mot Tesla.

Hamnarbetarna sympativarslar, transport hotar med blockad av lastning av Teslabilar, och Fastighets varslar om att stoppa städning inne i företagets lokaler.

Svaret från företaget som ges IF Metall är att Tesla följer svenska arbetsmarknadsregler. Liksom många andra företag har Tesla valt att hålla sig utanför. De erbjuder redan likvärdiga eller bättre avtal än de som omfattas av kollektivavtalen. Därför finner de ingen anledning att teckna något avtal, och vill i stället ha en öppen dialog med IF Metall.

Varför är folk så här obildade när det finns så nära till hands att lära?

Ojojoj, det här låter ju hur bra som helst. Vilka galningar det finns som vill sätta ett företag i blockad och då tvinga det stackars miljardärföretaget att skaffa kollektivavtal, när arbetarna har bättre villkor än på övriga likvärdiga arbetsplatser.

Kollektivavtal är frivilligt

Att teckna ett avtal för att ge trygghet åt arbetarna och bevara den svenska modellen görs enbart för att visa makt! Det är en krigsförklaring mot fria företag, sekten (facken) tror att de kan göra vad de vill och hitta på egna lagar.

Kollektivavtalen är förlegade, det är 2023 nu! Det är en kommunistisk maktposition som vill ha total kontroll av medborgarna.

Det är inte en lag att ha kollektivavtal utan det är helt frivilligt, men det har ju inte facken fattat. Det finns grundlagar som arbetsgivare måste följa vilket inte har med fack-maffian att göra, varför funkar Tesla i övriga världen?

Strejk är grundlagsfäst

Då ska vi se, jag själv kan inte lagboken utan och innan, men som någon skrev så lever vi ju faktiskt i år 2023 så jag har tillgång till en mobil med internet.

Jag googlar lag om strejkrätt. På 0,2 sekunder senare får jag upp denna text:

Rätten att vidta stridsåtgärder finns grundlagsfäst (2 kap. 14§ RF). Denna rätt tillkommer en förening av arbetstagare och arbetsgivare. Rätten tillkommer inte enskilda arbetstagare, utan endast föreningar (alltså facket).

Något annat som finns 2023 är oräkneliga dokumentärer om arbetarrörelsens historia, om varför vi har den svenska modellen, om folk som har mist sina liv för att stå upp för sina likas rättigheter, om alla de strejker och upplopp som var, och mycket mer.

Så varför är folk så här obildade när det finns så nära till hands att lära? Jag kan på riktigt inte förstå det.

OBS! Stora delar av denna krönika är fylld av sarkasm från min sida