Grattis till nya jobbet!

– Tack så hjärtligt. Jag sa ju redan när jag blev varslad att jag inte var orolig. Jag visste att det skulle lösa sig, bara inte riktigt när. 

När fick du nya jobbet? 

– Från det att jag blev arbetslös den 13 december 2023 fick jag nya jobbet 31 januari. Firman jag jobbar på heter Jerry J´s Måleri. Det är en liten firma. 

Du ville helst fortsätta jobba i den privata sektorn, får du det nu? 

– Ja, nog blev det privat alltid. Det är privat på steroider det jag gör nu. Jag målar på ett jättebygge, en privatägd fastighet på Östermalm. Det är ett rotjobb av rang. Det kommer säkerligen att ta ett och ett halvt år att göra klart det här.

Hur skiljer sig ditt nya jobb från det gamla? 

– Det är som natt och dag. Nu åker jag inte längre runt med firmabil. Jag är på ett och samma ställe hela tiden och vi beställer hit materialet. Jag tycker bara det är skönt att åka kollektivt. Det är ju ett ansvar också att ha firmabil.

Hur känner du nu inför framtiden? 

– Det känns ljust. Nu är man glad igen. Det är aldrig roligt att bli arbetslös.