Men för att friska upp era minnen så är det den internationella kvinnodagen. Det är även dagen då sökningen om det finns en internationell mansdag trendar på Google.

Det är söndag kväll, alla måsten är avklarade och en ny vecka väntar. Jag sitter med ett glas rött, en ny snus och tänker tillbaka på året som gått.

Visst har det varit ett år som inget annat? Känslor, tankar, lärorika samtal, möten och stora beslut.
Det här blir min sista krönika, min sista text där jag för ett år sen fick äran att låta er se in i mina tankar och funderingar.

Jag har lärt mig så mycket om mig själv

Det är rätt känslosamt, för jag har så himla mycket och många att tacka under min tid som förtroendevald i Svenska Målareförbundet.

Personer som kommer från delar av landet som jag aldrig besökt, har bland annat lärt mig att Dalarna inte är en stad.

Jag har sett delar av Malmö jag aldrig skulle se annars under bilresor mellan olika arbetsplatser.
Jag har skrattat och förundrats över alla fina människor och deras kunskap som folk tar för givet.

Jag har lärt mig så mycket om mig själv, även fast att jag är Sveriges yngsta 32-åring och det känns som att jag leker vuxen, så vet jag nu att jag kan mer än jag tror och vågar erkänna.    

Och för det har jag den där smörgåstårtan att tacka – ni som inte fattar kopplingen, då vet jag att ni inte bläddrar till de sista sidorna i tidningen. 

Vi kommer alltid finnas där för att hjälpa och stå upp för era rättigheter

Det kanske är vinet som gör mig sentimental och att denna text låter som ett hej då, vi ses aldrig mer. Men en sak kan jag lova! Jag kommer inte försvinna, inte heller alla duktiga, drivna, fantastiskt kompetenta ombudsmän, anställda och förtroendevalda.

Vi kommer alltid finnas där för att hjälpa och stå upp för era rättigheter. Det enda som kommer ändras är att Målarna blir Byggnads.

Men vi kommer alltid att behöva er hjälp. Sprid ordet, varför just DU är medlem! Vet du inte själv varför, fråga någon som vet eller anmäl dig till en utbildning. Vi behöver fortfarande växa och bli fler. Och vem vet, en vacker dag kanske just vi ses, jag ser fram emot det!

Tack för allt!

(Och ni som fortfarande undrar vilket datum den internationella mansdagen är så är det den 19 november.)