• Bild: Robert Ask

Ett 20-tal medlemmar slöt upp i Södertälje stadshus för att följa det digitala valet på representants ledamöter och de traditionella valen till sektionsstyrelse.

Mätaren Torbjörn Edsbrant var mötets gäst och höll en lång dragning om ackordsarbetets fördelar jämfört med att bara gå på uppgjort.

Skillnaderna i lön per arbetad timme på ett år är gigantisk. Allt går inte att mäta men ibland om man tex har tomma utrymmen och gnetar på så blir det oftast en högre lön per timme.

Testa själv vet ja! Det är du själv som bestämmer om inte arbetsgivaren säger åt dig att mäta.

Sektionsstyrelsen i Södertälje består nu när Sandra Hamngren blev invald av fem män och två kvinnor. Tre stycken är under trettio år och de flesta jobbar på olika firmor.

Lite kul med nomineringar utanför sektionen där vi passade på att till Målareförbundets förbundsstyrelse nominera Linda Li Käld som ledamot. Duktig tjej som idag jobbar på Målarettan som ombudsman.

Avtal och pris-cirkel körs över hela landet och är på två dagar. Du har en skattefri tusenlapp om dagen men tipsen du får är ovärderlig i din karriär som målare. Ring din avdelning för mer information.

Robert Ask


LÄS ÄVEN:

Kristina Norlin första kvinnliga avdelningsordförande

Häng med: Såhär går en mätning till

Mätning ökar förtjänsten till målare och företag