Här träffar vi på Lois Taveres som kör lägenheter. Full fart på tapeterna när vi dyker upp. Den äldre damen som bor där är jätteglad för att få fixat av Lois.

Hon har bott i samma lägenhet sen sjuttiotalet och trivts bra i området som i media många gånger fått oförkänt kasst rykte. Jag tittar ut igenom fönstret och det städas av fastighetspersonal bland fina rabatter och strövområden.

Lois berättar att han jobbar åt Hagströmsgruppen och kör mest lägenheter.

Han är en utav dom målare som tagit chansen att gå en del kurser i Målareförbundet. Bara kul säger Lois som nu mer sitter i sektion Söders styrelse i Målarettan.

När vi kopplar bort ämnet måleri och facket berättar Lois att han på fritiden kör mycket fotboll med sina fem söner.

Helgerna är det party, party då han jobbar som festarrangör och DJ. Jättekul säger han och berättar att några fina kontrakt kan vara på g.

Sommar och semester kan kanske bli Portugal om det stämmer med övrig planering. Språket där blir inget problem säger Lois, jag kommer ifrån Kap Verde-öarna ifrån början!

Säger morrs, och gamla damen talar ännu en gång om vilken glad och trevlig målare hon hade tur att få.

Det här är lite kul historiskt hur våra kunder många gånger upplevt oss målare som väldigt positiva hantverkare i många decennier. Det är ju klart att många gånger kliver vi in i lägenheter/hus som har stort renoveringsbehov och efter utfört arbete, lämnar efter oss fräscha nymålade/tapetserade ytor till kundernas glädje.

Men det är inte bara, bara. Vi behöver rätt arbetsbeskrivning. Vi behöver tillräckligt med behandlingar och tid för att göra vårt arbete så korrekt som möjligt.

Prata med din Mätare eller din avdelning om du vill veta mera om hur arbetsbeskrivningar och behandlingar bör vara för att vi skall kunna utföra vårt arbete med nöjd kund, nöjd målare garanti.

Robert Ask


LÄS ÄVEN:

Stefan Lövstrand: ”Att möta ungdomarna är roligast”

Framtiden kom på besök

Målartrion som gör succé på Instagram

Helena Forsberg: ”De unga driver på”