Dödsolyckan inträffade under natten till fredag vid ett arbete på spåren vid Stockholm södra, skriver Sekotidningen

Mannen som omkom var anställd som bantekniker på Strukton rail, som genomför underhållsarbete på uppdrag av Trafikverket.

Enligt Lars Kleppe, tillförordnad kommunikationschef på företaget, är anhöriga underrättade och en utredning av arbetsplatsolyckan är inledd. Orsaken bakom olyckan är ännu oklar.

Förutom att det är otroligt tragiskt för anhöriga, vänner och medarbetare, så är olyckan ett bakslag för vårt säkerhetsarbete.

Enligt Lars Kleppe, tf. kommunikationschef Strukton rail

– Vi följer den krisplan som finns i företaget. Vi har kontakt med anhöriga, stöttar medarbetare, vi följer polisens och olycksutredarens utredning, säger Lars Kleppe till Sekotidningen.

Han menar att dödsolyckan är ett stort bakslag för Struktons säkerhetsarbete.

– Järnvägen är en farlig bransch, det vet alla. Vi jobbar dagligen med att minimera riskerna för våra medarbetare. Det ingår i vårt dna. Förutom att det är otroligt tragiskt för anhöriga, vänner och medarbetare, så är olyckan ett bakslag för vårt säkerhetsarbete.


Artikeln är tidigare publicerad i Sekotidningen, som tillsammans med Målarnas facktidning och fem andra tidningar ingår i LO Mediehus.

Lista: Dödsolyckor 2020

  1. 13 jan, Västra Götaland: Träindustriarbetare omkommer i olycka med spikpistol.
  2. 18 jan, Katrineholm: Lastbilschaufför, föll från sitt fordon och slog i huvudet så illa att han avled.
  3. 27 feb, Stockholm: Banarbetare, järnväg, påkörd av pendeltåg vid spårarbete.

Informationen i listan är preliminär och kommer både från Arbetsmiljöverket och andra källor. Listan kan komma att ändras om en olycka, som först klassades som en arbetsplatsolycka, i ett senare skede visar sig ha berott på sjukdom eller inte inträffat på jobbet