Tomas jobbar med en siena marmor. Foto: Robert Ask

Från vänster: Veronica, Haruna, Stathis, Gunnar och Sergio instrueras av läraren Tealea Tallviki Nymark hur marmorn läggs. Foto: Robert Ask

Ådring och marmorerings cirklar har varit väldigt omtyckta utav oss målare. Tyvärr är det väldigt kostsamt att bekosta den typen av utbildning själv. Målarettan genomför nu ett par av dessa utbildningar på kvällstid för medlemmar i Svenska Målareförbundet.

Alla tycker att det är kul och spännande men samtidigt krävande att vara igång sen tidig morgon. Väldigt engagerade elever som rest långt efter arbetstid till Kista gymnasium.

Lätt att glömma att ta med sig en macka till kursen vilket kan behövas då blodsockret lätt faller. Faktiskt en hel del lärlingar som sysslat med andra yrken innan de föll för vårt yrke.

Tomas till exempel läste konst på Karlstad universitet och jobbade i butik innan han föll för yrkesmåleriet. Just nu på kvällen jobbar han med en Siena marmor. Lika med Linnea som var färdigutbildad undersköterska innan hon började i måleriyrket.

Bra jobbat av Norr sektionens styrelse att driva igenom den här utbildningen som hade mer än 200 sökande. Hur det blir nästa år vet vi inte, men det är upp till er medlemmar att kolla med er studieorganisatör i avdelningen där ni bor.

Robert Ask


LÄS ÄVEN:

Insänt: Varsamt finlir på Riddargatan 41

Dekoration och ådring: Gammal teknik får nytt liv

Debatt: Elever måste kunna få välja att läsa om äldre måleritekniker

Motivlackering är en trend som håller i sig