Flügger spinner vidare på trenden och släpper en färgkarta som bygger på ”mentalt välbefinnande och stämning” för olika rum.

Kartan innehåller 72 färger uppdelade i 18 harmonier och fyra olika ”moods”; Positive för rum med sociala och kreativa funktion, Calming till rum att varva ned i, Performance till exempelvis hemmakontoret där vi vill skärpa fokus och motivation, samt Reflective för ”mysig atmosfär för kontemplation med ökad närvaro.”

Fler färger

Trenden går mot flera färger i samma rum eller på samma vägg. Men skandinaver som vi är använder vi färger på ett kontrollerat sätt enligt Louise Kongsholm som är VD på Pej gruppen som är ett skandinaviskt trendinstitut.

– Det är vanligtvis inte enkelt att kombinera färger. Särskilt inte om man vill skapa en alldeles speciell stämning i rummet. Därför har vi delat in färgerna i 18 harmonier med fyra färger som harmoniserar särskilt bra med varandra, säger Julie Nørring som är Color manager på Flügger.

Läs här om färgläran och hur färger påverkar din hjärna.